MATH SOLVE

4 months ago

Q:
# help with this please question 3

Accepted Solution

A:

3a. Jackson's gross pay for 40 hours is

(40 h)×($12.20/h) = $488.00

3b. An equation for Jackson's pay could be

372.10 = h×12.20

This can be solved for h by dividing by 12.20

372.10/12.20 = h = 30.5

Jackson worked 30.5 hours last week.

3c. The total of hours shown is

(8) + (7 1/4) + (8 1/2) = (8 +7 +8) +(0.25 +0.50) = 23.75

The number of hours missing is the difference between this number and the hours found in part (b).

30.50 - 23.75 = 6.75

There are 6 3/4 hours missing from Jackson's time sheet for last week. This is less than a full day's work, so seems reasonable.

_____

Of course, you know the decimal - fraction conversions:

1/4 = 0.25

1/2 = 0.50

3/4 = 0.75

(40 h)×($12.20/h) = $488.00

3b. An equation for Jackson's pay could be

372.10 = h×12.20

This can be solved for h by dividing by 12.20

372.10/12.20 = h = 30.5

Jackson worked 30.5 hours last week.

3c. The total of hours shown is

(8) + (7 1/4) + (8 1/2) = (8 +7 +8) +(0.25 +0.50) = 23.75

The number of hours missing is the difference between this number and the hours found in part (b).

30.50 - 23.75 = 6.75

There are 6 3/4 hours missing from Jackson's time sheet for last week. This is less than a full day's work, so seems reasonable.

_____

Of course, you know the decimal - fraction conversions:

1/4 = 0.25

1/2 = 0.50

3/4 = 0.75